Vagus x NANOMEMBRANE

blog-foto-nano-vesta-header-850x450px-VL

Zabloudili jsme do světa funkčního oblečení s membránou a našli jsme se v něm!

Funkční hadry mají široký spektrum, ale povětšinou se stejným jmenovatelem - upnutujej robotickej stejnokroj v kuásných bauviškách. Někomu to imponuje, nám se to prostě nelíbí... Ze schůzky s Kristínou z české firmy Nanomembrane přijel Ondra plnej přesvědčení, že to půjde dělat i tou naší cestou. 

Dali jsme hlavy dohromady, měsíce jsme testovali materiály a různý střihy, až z toho nakonec vypadlo pár věcí, který měly hlavu a patu. První vlaštovky jsou vesty v dámským, unisex i pánským střihu. Hned vzápětí jsme pustili do světa bundu HYDRO v pánským střihu.

 

NANOVLÁKENNÁ MEMBRÁNA

Je vyrobena ze 100% PU a průměr nanovláken je pouhých 150 nm. Díky této unikátní struktuře má nanovolákenná membrána o 25% více pórů než ostatní porézní membrány (PTFE - GoreTex), a tak může nabídnout tu nejlepší paropropustnost na světě.Nanovlákenné lamináty s touto membránou jsou vhodné především pro fyzicky náročné aktivity jako je běh, cyklistika, hiking atd.

foto2

DWR C6 (Durable Water Repellent - 'trvanlivá vodoodpudivost'):

Úprava materiálu, která zlepšuje funkční vlastnosti oblečení. Trvanlivost impregnace může být až 10 pracích cyklů a zároveň je snadno obnovitelná. Používá se nejnovější typ DWR C6, který je šetrnější k životnímu prostředí.

 
foto3
 
JAK PEČOVAT LAMINÁTY S NANOVLÁKENNOU MEMBRÁNOU?
  • Doporučujem jemně prát na 30°C
  • Ždímat do 800 ot./min
  • Vyper to ideálně 1 – 2× za rok
  • Používej prací prostředek určenej pro membránový hadry
  • Doporučujem produkty značek Nikwax, Toko, Perwoll Sport nebo Granger's
  • Opovaž se použít aviváž!
  • Po každým vyprání to vyžehli, aktivuješ tím nanočástice odpuzující vodu, olej a další nečistoty

 

SPOLEČNOST NANOMEMBRANE

V současné době vyvíjí společnost NANOMEMBRANE unikátní membránové lamináty s vynikajícími vlastnostmi, jakými jsou extrémně vysoká paropropustnost, vodoodolnost s vysokým vodním sloupcem a 100% větruodolnost. NANOMEMBRANE vlastní unikátní technologii a know-how v oblasti laminace a díky tomu se její materiály výrazně liší od své konkurence především v oblasti schopnosti odvádět pot od těla.

Tkaniny či pleteniny pro výrobu laminátů mohou být jak ze syntetických (polyester, polyamid atd.), tak i z přírodních materiálů (vlna, bavlna, hedvábí). Společnost NANOMEMBRANE také vlastní několik patentů a užitných vzorů v oblasti výroby, laminace a povrchových úprav. Veškeré produktové řady prochází velmi náročnými testy nejen v samotné společnosti, ale i v nezávislých institucích, jako je Technická univerzita v Liberci či německá laboratoř Hohenstein Institute.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz