LIMITKA - TRIČKO MARMY 2.0

blog-foto-triko-marmy-header-850x450px

Jednou tu už bylo a máme ho tu zas. Je to asi pět let, co se limitka 50 kusů prodala tak rychle, že nám málem vypadly oči z důlků a od tý doby se na něj furt ptáte. Tak teda naposledy - tady ho máte!

Tričko s pracovním názvem "záda v hajzlu" je nově ve volným unisex střihu ze 100% organický bavlny, naším heštegem #narozenvjeseníkách na hrudi a uměním na zádech. Originál obrazu Prostor II je vytvořenej technikou olejomalby na plátno, a zplodil ho šumperskej rodák a umělec Michal Ožibko – aka Marmy, kterej maluje neskutečný fotorealistický věci! A protože máme lokály nejradši, domluvili jsme znovu tohle tri-kolabo. Tak až se tě někdo zeptá, proč máš na tričku záchod... „Neznáš Marmu? To je umění, ty vole!“ - navíc jen ve 100 kusový limitovaný edici...

blog-foto-triko-marmy-4

Marmyho začátky 'malůvek' spadaj až do jeho dětství, kdy jako malej gauner na základce kreslil po zdech graffiti. Na Akademii výtvarných umění v Praze byl přijat až na počtvrtý a zakončil ji v červnu roku 2011 diplomovkou ESCAPE. Šlo o obraz postmoderní piety, kterej je od roku 2015 umístěnej na arcibiskupském zámku v Kroměříži, tak si můžeš udělat vejlet a omrknout to.

Marmy je známej hlavně díky malbám, který maj až hyperrealistickou tendenci. Tematicky jsou na jeho obrazech vidět kompozice běžných věcí, který maj takovej existenciální podtext. Charakter jeho děl je dost iluzivní, protože díky technice malby, která spočívá v nanášení mnoha tenkejch vrstev lazurních nátěrů, a díky tomu maj Marmyho obrazy tak silej vizuální účinek, že ani nepoznáš, jestli je to fotka nebo ne!

Tak co, chceš mít taky záda v hajzlu? :) Nebo dokonce podepsanej kousek přímo od Marmy? Sleduj náš instagram, kde budeme v pondělí 14. listopadu spouštět soutěž právě o podepsaný trika!

blog-foto-triko-marmy-2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz