V HLAVNÍ ROLI SNAPBACK

2 (15)

Je tomu sotva pár dní, co jsme vypustili tyhle dva kousky do světa, a desítky Vágusů už mají pod čepicí!

Co snapback vůbec znamená a kde se tady vzal?

Kdekdo ví, že je to čepice s rovným kšiltem. Název snapback můžeme vzít z angličtiny jako čepice, která se vzadu secvakne k sobě (snap= cvaknout, back = vzadu). Její prapůvod sahá až do roku 1858!
Úplně první čepice, která se podobá té dnešní, přišla od baseballovýho týmu Brooklyn Excelsiors. Ti se rozhodli použít nový design klobouku s kulatým vrchem a krátkým „okrajem“ nad čelem.

1930 vznikla New Era - první společnost, která začala vyrábět snapbacky tak, jak je známe. Vymysleli tradiční design baseballový čepice pro tým Cleveland Indians. V osmdesátých letech snapbacky proflákl hlavně Hip Hop. V té době nebyl hiphoper, co by je neměl na hlavě.

Ale aby to nebylo jenom o snapbacku, máme i novou barvu truckerky! Kromě klasický černý, růžový a khaki barvy máme hořčicovou. Teplý odstín žluté s hnědým tónem s kombinací černého loga.

Rozdíl mezi truckerkou a snapbackem je hlavně v síťované zadní části, kdy truckerka je spíš letní záležitost a snapback takovej celorok.

Pro velkej zájem čekáme, že se u nás moc dlouho neohřejou, takže jestli si chceš nějakou čepici urvat pro sebe, doporučujeme moc neváhat.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz